Browsing Category

Trening

Trening

“Blod, svette og tårer”

… sier mange om trening.

Kos, glede og hygge” – sier jeg.
Jeg elsker å trene (i hvert fall når motivasjonen er på plass), elsker det når svetten renner og jeg blir så sliten at jeg nesten griner.

Det er mange som lurer på hvor mye jeg trener, men det er også noen som tror at de vet bedre enn meg hvor mye jeg trener. Det er veldig frustrerende. Spesielt når de skal fortelle andre hvor mye jeg trener, hva jeg trener og hvem jeg trener med, på bakgrunn av det de tror, og ikke hva sannheten er.

Men til dere som ikke vil “tro” men er nysgjerrige og vil vite det, så er sannheten på ingen måte noen hemmelighet: Jeg trener et sted mellom 16-22 timer i uken. Jeg trener styrke, kondis, bevegelighet (ikke fast), klassisk ballet, moderne, jazz, PA-teknikk, turn, og har 1 til 2 privattimer i uken. Nå som jeg går på danselinjen, får jeg trening på skolen også. Foreløpig er det ca 10 timer i uken, men skoletimene er ikke hardtrening i form av styrke eller kondis. Mest teknikk og dybde. Men klart så er det subjektivt – det spørs hva du gjør ut av det selv. Det kan nemlig bli ganske tungt det også.

Jeg har min veldig tydelige prioritering: Først kommer min helse og familien, deretter skolen, og trening/dansing kun deretter igjen.

Jeg har enn så lenge vært skånet for skader og jeg håper at jeg kan fortsette å holde på slik. Jeg tror det henger mye sammen med flere ting, som f.eks.:

  • jeg har fokus på kvalitet i treningen fremfor kvantitet
  • jeg HAR en hviledag i uken for at kroppen skal hente seg inn igjen. Det samme gjelder også etter en konkurransehelg
  • jeg er som en koala-bjørn – elsker å sove mye. Aller helst vil jeg ha 9 timers søvn.
  • 3 ganger pr år har jeg en lengre pause fra vanlig trening, hvor jeg driver med alternativ trening