Browsing Category

Mine trenere

Mine trenere

De som har skapt meg: «Danseren Anna Louise»

Jeanette Lühr-Sæthre

Om sola skinner eller stormen herjer så er hun der for oss ALLE i 2Dance. Vår hovedtrener, sportslige leder, mentor, koreograf, skulder, pisk, psykolog, reservemor, venninne, veileder, osv., osv. – med andre ord: JEANETTE.
Hun har vært alt dette for meg siden klubben vår ble etablert i 2009. Merittlisten min ville antagelig vært veldig kort uten henne.

Mamma sier at Jeanette er det mest kreative menneske hun kjenner (og tro meg, hun kjenner mange kreative folk). Og det tviler jeg ikke et sekund på. Jeg tror hun lager over 100 forskjellige koreografier hvert år. Hun er sportslig leder i klubben, regissør for vår årlige forestilling Show2Dance, hun følger opp alle dansere, alle foreldre (ja, det trengs det og…), alltid med et smil og med tålmodighet. Hun er en stor inspirasjon og viktig støttespiller for oss alle.

Nina Lill Svendsen

Av og til arrangerer klubben workshop innen forskjellige dansegrener hvor det inviteres eksterne pedagoger. “Hun er Norges beste dansepedagog”- sa Jeanette kort om Nina Lill da hun inviterte henne til et workshop i januar 2014. Jeg ble bergtatt av Nina Lill. Vi har innledet et samarbeid og med støtte fra Jeanette har hun coachet meg siden den gang.

Hun har en egen evne til å få meg til å tolke musikken og gå i dybden av bevegelsene.

Høsten 2015 begynte jeg på nasjonal danselinje ved Edvard Munch vgs. i Oslo og gjett hvem som ble min kontaktlærer?? Nina Lill 🙂 – litt av en gave fra skjebnen.

Mona Roset

Mona er den som klarer å få meg til å gjøre ting jeg ikke tror jeg kan. “Det kan du. Ellers hadde jeg ikke sagt at du skal gjøre det” – pleier hun å si kort og konsist. Og det går. Det viser seg gang på gang at det går …
Hun har en egen evne til å motivere meg. Uansett hvilket humør jeg er i, treningslysten kommer i det jeg møter henne.

Mona var min aller første trener den gang jeg begynte på dansekurs 7,5 år gammel ved Studio Dans, og har trent meg siden både innen freestyle, slow og disco, og alt som hører til av styrke, spenst, kondis o.l. Og jeg håper vi kan fortsette vårt samarbeid leeeenge 🙂

Viktoria Larsen

Man kan ikke snakke om Performing Art uten å tenke på Viktoria. Hvis Jeanette er hele Norges PA-dronning, så er Viktoria prinsessen 🙂 – i hvert fall for meg.
Viktoria har vært aktiv konkurransedanser til og med året 2015, men har begynt å undervise lenge før hun har valgt å legge opp. I det siste har hun markert seg også som en utrolig flink koreograf.
Å se Viktoria på dansegulve var alltid en inspirasjonskilde for meg så jeg må si at det er litt trist å vite at det er nå borte. Men, hun forblir det forbilde som hun alltid har vært for meg og nå gleder jeg meg til å kunne ha henne enda mer som trener.

Karen Andresen

Karen er en av de trenere som jeg tidligere har trent ofte med, og det i grunn i alt; både freestyle, disco og PA. I det siste har det kun vært kun klasse med henne, men tidligere har jeg også hatt mange privattimer. Hun har laget en del koreografier til meg og har hatt innspill på veldig mange. Karen er litt sånn som Mona: Hun får det beste ut av meg, uten at jeg føler at jeg blir pushet. Så er hun veldig flink med tilbakemeldinger på konkurransene.

Madelen Bjørlo

Hun er mitt store forbilde innen disco. Hun la opp omtrent når jeg begynte å danse disco, så jeg fikk desverre ikke oppleve henne i aksjon, men hadde derimot masse glede av å kunne ha henne som trener. På samme måte som med Karen, i det siste har det kun vært klasse med henne, men tidligere var det en del privattimer både i disco og PA. Det var alltid en glede.

Børre og Marianne

Jeg startet å turne da jeg var 8 år ved Studio Dans med Børre. Etter hvert fikk vi lov til å turne i en ordentlig turnhall på Lahaugmoen. Jeg husker “wow”-følelsen da vi kom inn og så alt utstyret inkludert den store team-track’en. Jeg lurer på om det var det som påvirket meg, men faktum er at jeg lærte smetterling (å slå hjul uten å sette hendende ned) FØR jeg fikk til broovergang.

Jeg ble forelsket i turn og utviklingen kom relativ raskt; både med arabere, flikk-flakker, saltoer, osv. Børre mente at jeg kunne ha hatt sjanse til å gjøre det nokså bra også innen apparatturn.

Marianne støttet også tanken. Høsten 2013 ble fristelsen såpass stor at jeg valgte å teste den ut. Du kan lese mer om det HER 🙂

Igor, Larissa, Kjerstin, Olga og Tatjana

Jeg startet å trene klassisk ballett med Kjerstin Kartrud ved Den Norske Ballettinstitutt da jeg var 10 år. Året etter var det Igor (Ivanov), tidligere solist og pedagog ved Den Norske Opera og Ballett, som har overtatt. I starten var det i form av privattimer, men etter hvert ble det klasser både med ham og med Larissa Savenkova. Jeg skriver mer om denne tiden under “Klassisk ballett”. Høsten 2014 begynte jeg ved Den Norske Ballettskolen. Der blir jeg undervist av Liudmila Sycheva etter Vaganova metoden.
På Edward Munch vgs har vi klassisk 2 ganger i uken, for tiden med Ketil Gudim.
Jeg skriver mer om dette under “Klassisk ballett”.

Iza, Iwona, James, Stephen, Lori, Laura, Oscar, Lida

De er eksterne trenere fra hhv. Polen, England, Sverige og Irland som klubben vår inviterer til kick-off’er og workshops. Det er alltid en glede å få besøk av hver og en av dem. De gir oss masse inspirasjon.