Browsing Category

Tegning

Tegning

Tegne og være kreativ

Både Peter, min bror, og jeg likte å tegne fra vi var små. Men jeg tror de fleste barn liker det. Jeg kan ha vært ca 6 år og min bror 9, da vi begynte på tegnekurs. Lisbeth, som var læreren vår sa at vi hadde talent på hver vår måte.
Peter hadde streken i hånda, mens jeg var den tålmodige petimeteren. Vi fant fort frem til en arbeidsfordeling: Peter lagde skissen og jeg jobbet videre med detaljene og først og fremst fargeleggingen. Han var ferdig med sin andel på kanskje 20 minutter, og deretter kunne jeg fortsette i kanskje to dager 😉

Jeg husker at tegnekurset gikk på lørdagene, og det var på mange måter ukas høydepunkt. Vi hadde vår lørdagskos på formiddagen. Med Lisbeth trivdes vi veldig godt. Selv om det var et tegnekurs, så drev vi med både tegning og skulptur. Hun lærte oss mange forskjellige spennende teknikker som jeg fortsatt bruker i dag. Desverre flyttet hun da jeg var 10 år og med det ble kurset borte for vår del. Det var trist.

Høydepunktet for min karriere som “kunsttegner” forblir nok utstillingen på rådhuset i Lillestrøm som ble åpnet av daværende ordfører.

Her ser dere to av skissene mine i grafikk da jeg var 9 og 10 år.