Showdance

«Charlie Chaplin» og barten som fløy

Showdance duo, 2013 – EM gull i St. Petersburg og VM-sølv i Riesa
Musikk: Filmmusikk fra to av filmene til Charlie Chaplin
Koreografi: Jeanette Lühr-Sæthre

«OK, da. Jeg tar utfordringen» sa jeg og satt meg ned for å se på gamle filmer av Charlie Chaplin for å se om jeg greier plukke opp noe av særpreget i Chaplin sine bevegelser.

Vi var andre års juniorer Selina og jeg, og dette skulle bli vår første show duo sammen. Etter en lang kveld med mange forslag lagt til side, landet vi på å lage en scene med Charlie Chaplin og jenta.

Jeanette laget en flott koreografi som fikk frem både historien og særpreget i Chaplin sine bevegelser. Dette var ganske utfordrende i starten men jeg følte at etter hvert greide jeg å gå inn i det ganske bra. Dette temaet hadde en slik karakter at koreografisk kunne man flette inn en del turnelementer på en naturlig måte. Og siden både Selina og jeg er ganske gode turnere (i dansesammenheng da… 🙂 så ble det både kinesere, saltoer og mye annet med denne gangen.

Det ble en veldig, veldig morsom prosess med mye latter, ikke bare på trening. Jeg husker godt vår første konkurranse her hjemme da vi midt i dansen så på hverandre og Selina fikk latterkrampe av mitt utseende pluss uttrykket jeg hadde der og da i tillegg. Og i St. Petersburg i første runde, midt i en lang fouetté pirouette, kjente jeg at barten løsnet og så den bare fyke av gårde. Jeg sleit med å holde igjen latteren og så mot Selina. Heldigvis la hun ikke merke til det før vi var av gulvet, ellers tror jeg ikke vi hadde greid å holde fasaden. Etter dette var det ingen diskusjon, jeg måtte akseptere påmalt bart under den løse.
Jeg husker også godt ansiktsuttrykket til konferansieren i VM i Tyskland: De kjørte alle finalene etter hverandre, først finalene i solo, så duo og til slutt gruppefinalene. Jeg var så heldig at jeg var med i alle tre, men skiftingen ble en utfordring. Jeg hadde ca 14 minutter på meg å bli forvandlet fra en ballerinaaktig hvit sjakkdronning til Charlie Chaplin og det måtte gjøres før finalene i solo var ferdig for det var rett på duo etterpå, uten pause imellom. Det er vanlig at etter endt finale går alle finalistene ut på gulvet til en såkalt «line up» slik at dommerne kan se dem en aller siste gang. Det var da konferansieren ropte opp «Sjakkdronningen» og ut kom «Chaplin»…

Chaplin ble også vår aller beste duo med gull i EM i St. Petersburg, sølv i VM i Tyskland/Riesa, og minner som er mer verdt enn alt gull og sølv til sammen 🙂

You Might Also Like