Jazz

«Hasta Siempre-Garbarek»; Å kaste inn håndkleet – et nederlag eller nødvendighet?

Jazz solo 2014
Musikk
: Jan Garbarek
Koreografi: Jeanette Lühr-Sæthre

Jeg tror ikke at det er mange som vet at originalversjonen av denne låta heter «The Che Guevara Song» og egentlig er en politisk sang. Garbarek har gjort en nydelig tolkning av den på saksofon. Det er dette vi ble fanget av. Vi ønsket å gjengi det karibiske subtile utrykket i det. Jeanette har greid det med koreografien, mamma har laget et kostyme med inspirasjon i det karibiske både når det gjelder farge og snitt, men koden til utrykket greide jeg ikke å knekke. Selv om jeg gjorde det bra med denne koreografien konkurranse etter konkurranse, så følte jeg ikke at jeg greide å gå i dybden av det; å gjøre det til mitt. Jeg liker ikke å gi opp, men til slutt var jeg så frustrert og møkk lei at da Jeanette foreslo å bytte sang, sa jeg gledelig ja. Vi beholdt rammeverket til koreografien og byttet musikken til «Love supreme» av Robbie Williams.
Men «Hasta Siempre» er veldig fin, og jeg ser ikke bort ifra at jeg kommer til å plukke den opp en gang i fremtiden.

You Might Also Like