Barneårene Disco

Fra paljetter til ruter og caps

Hun har en røff dansestil. Vi må lage en røffere drakt til henne“, sa Mona.
Det var etter at mamma har forsøkt å være kreativ. Jeg vokste fra min gul-oransje discodrakt og måtte ha ny. Mamma hadde løsningen: Jeg hadde nettopp rykket opp til kategorien “mester” i freestyle og hadde en drakt fullt av paljetter. Mamma byttet hodepynten som var av fjær med pannebånd, og vips, jeg hadde ny discodrakt. “Drakt er vel drakt“, sa mamma.

Jeg turte ikke å si så mye men ble veldig glad da Mona sa det hun sa. Jeanette var enig med Mona og sa bare kort til mamma “Jeg skal hjelpe deg Irma jeg. Blir med deg til Angie’s og plukker ut stoff så kan du sy 🙂” Så plukket hun ut stoff med sølv-hvite ruter som skulle kombineres med sjokkrosa. Mamma fikk nesten sjokk og fortalte senere at der og da trakk hun bare en stille konklusjon: “Dette faget har jeg ikke peiling på. Her gjelder det å legge egen smak til side og lytte til de som kan dette.

Og med det begynte det som etterhvert ble (nesten) mitt varemerke over en tid: Caps og rutete bukser.

You Might Also Like